Aktuality

Odrůdy řepky ozimé a jarní ošetření řepky ozimé

  (Informační dopis č.2/2015,datum vložení: 7.5.2015) Vážení obchodní přátelé, V druhém informačním dopisu zaměřeném na řepku ozimou bych Vám rád připomněl některé naše přípravky a osiva. MOSPILAN 20 SP Bejlomorka kapustová a krytonosec šešulový jsou významní hospodářští škůdci řepky. Krytonosec kladením vytváří vstupní brány pro rozvoj houbových chorob na šešulích a zvyšuje tak jejich napadení. […]

 

(Informační dopis č.2/2015,datum vložení: 7.5.2015)

Vážení obchodní přátelé,

V druhém informačním dopisu zaměřeném na řepku ozimou bych Vám rád připomněl některé naše přípravky a osiva.

MOSPILAN 20 SP

Bejlomorka kapustová a krytonosec šešulový jsou významní hospodářští škůdci řepky. Krytonosec kladením vytváří vstupní brány pro rozvoj houbových chorob na šešulích a zvyšuje tak jejich napadení. Bejlomorka patří mezi klíčové škůdce a zásadně ovlivňuje Váš hospodářský výsledek. Vzhledem k obtížnému insekticidnímu zasažení dospělců je nutné dostat pod kontrolu vyvíjející se larvičky v šešulích. Zaručeného výsledku dosáhnete použitím neonikotinoidního insekticidu Mospilan 20 SP v dávce 180 g/ha v době plného květu až na počátku odkvétání.
Pro zrychlení příjmu a nástupu účinku Mospilanu doporučujeme TM s penetrantem Spartan v dávce 0,1 % (1 l na 1 000 litrů postřikové jíchy).

YAMATO – novinka roku 2015 
Letošní novinka v ochraně řepky proti hlízence obecné má potvrzenou silnou vedlejší účinnost na plíseň zelnou a černě. Jedná se o dvousložkový, plně systémový fungicid s kurativním a dlouhým reziduálním účinkem. Ošetřujte v době kvetení v dávce 1,5 – 1,75 l/ha, při očekávaném vyšším infekčním tlaku volte vyšší dávku 1,75 l/ha.Vedle spolehlivé účinnosti budete zcela určitě spokojeni i s cenou hektarového ošetření.

PAROLI

Dvousložkový fungicid určený k ochraně řepky proti hlízence obecné s výrazným vedlejším účinkem na plíseň šedou a černě. Paroli funguje systémově a kontaktně. Vyznačuje se dlouhodobým reziduálním působením. Přípravek aplikujte v době prvního opadu okvětních plátků v dávce 3 l/ha.
Použitím tank mixu s přípravkem Spartan v dávce 0,1 % (1 litr na 1 000 litrů postřikové jíchy) lze snížit dávku na 2,5 l/ha, čímž dosáhnete stejného účinku.

Odrůdy řepky ozimé 2015

Společnost Sumi Agro Czech v letošním roce nabízí stejně jako v loňském roce liniovou odrůdu řepky ozimé ES Bourbon a hybridy řepky ozimé ES Alpha, Mazari CS,

Granat a trpasličí hybrid Gamin.
Věřím, že si z této nabídky dokážete vybrat vhodnou odrůdu řepky do Vašich pěstitelských podmínek.

Více informací o výše uvedených přípravcích a osivech naleznete v přiloženém katalogu odrůd řepky ozimé 2015.

Aktuality