Aktuality

Fungicidní ošetření obilnin, NISSHIN 4SC A MOSPILAN 20 SP

(Informační dopis č.3/2015,datum vložení:14.5.2015) Vážení obchodní přátelé, ochrana vašich porostů je v plném proudu, a tak bych vám rád v rychlosti navrhl některá řešení od naší společnosti. Impulse Super V době intenzivního růstu obilí využijete fungicid Impulse Super se třemi systémově působícími účinnými látkami, které se vzájemně velmi dobře doplňují. Spiroxamin vykazuje stop efekt zejména […]

(Informační dopis č.3/2015,datum vložení:14.5.2015)

Vážení obchodní přátelé,

ochrana vašich porostů je v plném proudu, a tak bych vám rád v rychlosti navrhl některá řešení od naší společnosti.

Impulse Super

V době intenzivního růstu obilí využijete fungicid Impulse Super se třemi systémově působícími účinnými látkami, které se vzájemně velmi dobře doplňují. Spiroxamin vykazuje stop efekt zejména na padlí, eradikativně pak působí nejen na něj, ale i na rzi. Značně zesiluje kurativní účinek obsažených azolů na braničnatky a helmintosporiózu pšenice, v případě ječmenů pak na hnědou a rhynchosporiovou skvrnitost. Široké aplikační okno umožňuje vhodné načasování zásahu. Pro komplexní ochranu (padlí travní, rez pšeničná a plevová, braničnatka plevová a pšeničná, helmintosporióza) zvolte dávku 0,5-0,6 l/ha.

Soleil

Preventivní a kurativní dvouazolový systémový fungicid s novou účinnou látkou bromuconazole. Vzájemná synergie tebuconazolu a bromuconazolu se vyznačuje mezi azoly nezvykle dlouhodobým působením (až pět týdnů). Díky těmto vlastnostem zajistí výborný účinek na všechny klíčové choroby pšenice (fuzariózy klasů, braničnatka pšeničná a plevová, rzi a padlí travní). Soleil použijete jak v úsporném systému pěstování, kdy počítáte s jedním fungicidním zásahem, tak v intenzivních technologiích využívajících několika fungicidních vstupů. Soleil během testování prokázal excelentní účinnost na klasová fuzária a tím efektivní snižování obsahu mykotoxinů. To oceníte při prodeji pšenice nejen do zahraničí. Výhodou je i jednotná dávka 1,2 l/ha a široké aplikační okno.

Fezan Plus

Dvousložkový fungicid kombinující přednosti systémového tebuconazolu s preventivním a kurativním účinkem a kontaktně působícího chlorothalonilu s preventivním účinkem. Chlorothalonil zůstává na povrchu listů a brání napadení rostlin patogeny. Aplikaci fungicidu Fezan Plus je vhodné provádět od plně vyvinutého praporcového listu. Díky chlorothalonilu Fezan vyniká účinkem na braničnatky (včetně rezistentních kmenů) a slouží jako výborná prevence vzniku fyziologických skvrn způsobených nejrůznějšími abiotickými vlivy. Dlouhodobé působení vám zajistí i ochranu před rozvojem saprofytických černí. V případě aplikace do klasu dosáhnete velice dobré účinnosti na fuzária a tím snížení hladiny mykotoxinů. Pokud provedete TM s penetrantem Spartan (0,1% koncentrace), postačí dávka 2,5 l/ha, sólo ošetření 3 l/ha.

Nisshin 4SC

Zavedený herbicid k postemergentní aplikaci nejen proti pýru plazivému, ale i ostatním jednoděložným a některým dvouděložným plevelům. Účinná látka nicosulfuron je velice selektivní ke kukuřici. Nisshin můžete použít až do osmého listu kukuřice v dávce 1 l/ha. Pro zajištění účinnosti proti celému spektru dvouděložných plevelů i v jejich vyšších růstových fázích využijte balíček 15 l Nisshin + 2,4 kg Arrat. TM možno aplikovat do šestého listu kukuřice.

Mospilan 20 SP

Opravdu spolehlivého a dlouhodobého účinku na bejlomorku kapustovou a ostatní šešulové škůdce řepky dosáhnete postřikem neonikotinoidního insekticidu Mospilan 20 SP. Účinná látka acetamiprid se rozvádí do nových přírůstků a ochraňuje tak i později vyvinuté šešule. Mospilan 20 SP výborně účinkuje na larvy bejlomorky, čímž zabraňuje předčasnému otevírání šešulí. Vyšší dávku z rozpětí 150-180 g/ha zvolte při časnější aplikaci a při požadavku na dlouhodobé působení. Mospilan nevyžaduje klasifikaci z hlediska ochrany včel.

S námi vám to poroste líp.

Kolektiv Sumi Agra Czech, s.r.o.

Aktuality